+385 1 7890-474
×

Potpora iz Europskog Fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Naziv projekta: Izgradnja i opremanje nove poslovne jedinice

Kratki opis projekta:

Dana 19.06.2019. poduzeće RINEO DIZAJN d.o.o. potpisalo je s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta te Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u svrhu provedbe projekta pod nazivom „Izgradnja i opremanje nove poslovne jedinice”, referentna oznaka ugovora KK.03.2.1.15.0077. Provedba projekta sufinancirana je iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Temeljem projekta poduzeće će osnovati novu poslovnu jedinicu za proizvodnju proizvoda, odnosno dograditi poslovno proizvodni prostor, nabaviti opremu za proizvodnju te unaprijediti znanja zaposlenika. Djelatnost nove poslovne jedinice će biti proizvodnja rasvjetnih tijela za prodajne prostore.  

Ciljevi projekta:

Poslovni i marketinški ciljevi su rast konkurentnosti poduzeća, rast prihoda i izvoza, jačanje tehnoloških mogućnosti i znanja, edukacija ljudskih potencijala, otvaranje 10 novih radnih mjesta te proizvodnja potpuno novog asortimana..

Očekivani rezultati projekta:

Rast konkurentnosti kroz izgradnju i opremanje nove poslovne jedinice
Porast broja zaposlenih kroz otvaranje 10 novih radnih mjesta
Povećani prihod od prodaje i prihod od izvoza

Ukupna vrijednost projekta: 8.638.080,00 Kn
EU sufinanciranje projekta:  3.855.460,00 Kn
Razdoblje provedbe projekta: 01. travanj  2019. do 01. travanj 2021.

Kontakt osoba za više informacija: Ivana Orsag, e-mail: financije@rineo-dizajn.hr tel: +385 1 7890 474 

Više informacija na
www.strukturnifondovi.hr
https://strukturnifondovi.hr/natjecaji/izgradnja-i-opremanje-proizvodnih-kapaciteta-msp-kk-03-2-1-15/  

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost poduzeća RINEO DIZAJN d.o.o.

 

RAD ŽENA NA RUKOVODEĆIM POZICIJAMA U SEKTORU PROIZVODNJE 

Opće je poznato mišljenje da se žene i muškarci razlikuju  po karakteru, što ne znači da je jedan karakter bolji od drugoga. Žene općenito imaju više sluha za druge, dok muškarci više izražavaju svoj vlastiti status. Stereotipi ili ne, razlike postoje.
Međutim, u današnje vrijeme sve je više aktivnosti na promicanju rada žena u proizvodnji kao i na rukovodećim pozicijama. Kako bi se ostvarila ravnopravnost spolova na rukovodećim pozicijima postavlja se pitanje imaju li muškarci i žene jednake mogućnosti zapošljavanja i napredovanja u sektoru proizvodnje. U Hrvatskoj, kao i u Europi, neprestano se provode razna istraživanja na tu temu i rezultati govore da se iz godine u godinu povećava broj žena na rukovodećim pozicijama. Mogućnosti obrazovanja za određeni posao su jednake, podjela poslova na muške i ženske je u današnje vrijeme toliko neznatna da je možemo zanemariti, a interes žena za rad na rukovodećim pozicijama raste.
Biti žena na rukovodećoj poziciji u sektoru proizvodnje nije lako. Međutim, mi u poduzeću Rineo dizajn d.o.o. smatramo da žene jednako dobro, ako ne i bolje, odrađuju radne zadatke od muškaraca, te imaju visoku sposobnost riješavanja istih. Žene su precizne, strpljive, empatične i visoko motivirane za radne zadatke. Smatramo da spol nikako ne može utjecati na produktivnost. Uz dobru organizaciju vremena i obaveza, kako privatnih (dom, djeca) tako i poslovnih (organizacija, sastanci, donošenje odluka, rad na terenu)  žene su u potpunosti ravnopravne sa muškarcima, te nema razloga za bilo koju vrstu diskriminacije.
Rineo dizajn d.o.o. jedna je od vodećih tvrtki u Republici Hrvatskoj u djelatnosti usluge dizajna, promidžbe i reklame. Naš tim sastavljen je od 36 stručnih i školovanih radnika. I dok su za poslove vezane za proizvodne procese u proizvodnji, rad na terenu i poslove montaže većinom zainteresirani muškarci, žene na rukovodećim pozicijama u poduzeću Rineo dizajn d.o.o. imaju veliku ulogu u donošenju strateških odluka za poslovanje, kao što je upravljanje nabavom nove opreme, organizacija pojedinih sektora proizvodnje, praćenje trendova u reklamnoj industriji i vođenje i kontrola financijskog poslovanja. Udio žena je još uvijek ispod 20%, ali svakim zapošljavanjem novih djelatnika mi u poduzeću Rineo dizajn d.o.o. nastojimo izjednačiti omjer zaposlenih muškaraca i žena, iako to, naravno, ne ovisi samo o nama, već o interesima potencijalnih kandidata i ponudi na tržištu rada.
Želimo da ovaj članak aktivira žensko poduzetništvo i jednake mogućnosti žena na rukovodećim i visokoplaćenim pozicijama u proizvodnoj industriji.

Ivana Orsag, direktorica